Oferta de nerefuzat DUBAI

CAMERE IN GARANTIE - CONFIRMARE PE LOC!

 
Transportation
Perioada 17.12.2019 - 23.12.2019
OFERTA SPECIALA
from
 
395
persoana/6 nopti

Rezervă acum o experiență de neuitat cu Destine Holidays !

Zilnic selectăm cele mai bune hoteluri numai pentru tine!

 

Hotel Zabeel House MINI by Jumeirah 3*

* design hotel, deschis 2019, cotat 9.1

Preț: 395 euro/ pers / sejun cu mic dejun inclus

 

Hotel Media Rotana 5*

Preț: 497 euro/ pers / sejur cu mic dejun inclus

 

Hotel Zabeel House al Seef by Jumeirah 4*

* design hotel, deschis 2019

Preț: 524 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

Hotel Millennium Al Barsha 4*

* deschis 2019, la doar 3 minute de mers pe jos de Mall of Emirates, dry hotel

Preț: 524 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

Hotel Courtyard By Marriott 4*

* deschis 2019, la doar 3 minute de mers pe jos de Mall Of Emirates

Preț: 529 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

Aloft the Palm DUBAI 4* - BEST DEAL

Preț: 550 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

Millennium Place Marina 4*

* deschis 2019, la doar 7.8 minute de mers pe jos de plaja JBR și Mall Marina

Cotat 9.2 - recomandarea agenției 5*

Preț: 569 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

VOCO Dubai 5*

Preț: 630 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

W Dubai the Palm 5*

Preț: 969 euro / pers / sejur cu mic dejun inclus

 

 

! Atenție !

Pașaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei (ATENȚIE! NU SE ACCEPTĂ PAȘAPORT TEMPORAR).

 

 

* 6 nopți cazare cu masa conform hotel
* Taxe Aeroport
* Transport avion Compania AIR BUCHAREST/FLY DUBAI
* Transfer de grup aeroport / hotel / aeroport
* Asistență turistică
* Bonus! Asigurare TRAVEL (medicală & ȘTORNO)

* Cheltuieli personale, bacșișuri, băuturi și servicii/ facilități neincluse în prețul pachetului (în funcție de oferta fiecărui hotel).
* DIRHAM TAX - se achită la check-in

 

Fiind o țară cu o cultură diferită de cea care ne este nouă familiară pot apărea situații mai putin plăcute în anumite momente. De aceea este bine să vă informați asupra unor obiceiuri aparte ale culturii din Emirate înainte de a pleca în vacanță pentru a putea știi cum să reacționați sau cum puteți preveni unele dintre aceste situații. Vă prezentăm mai jos o serie de sfaturi utile care sperăm să vă fie de folos pentru vacanța în Dubai.

 

Informații generale

 

Moneda oficială și cardurile bancare acceptate în Dubai

 

Moneda în Emiratele Arabe Unite este dirhamul (plural: dirhame), ce are ca abreviere monetară simbolul AED. Subdiviziunea dirhamului se numeste fils. Astfel, 100 de fils compun un dirham. Valoarea unui dirham este aproape echivalentă cu cea a unui leu românesc. Din acest punct de vedere turiștii romani au avantajul unei conversii relativ ușoare a prețurilor și raportarea lor la ceva cunoscut. Dolarul american este și el aproape ca o monedă națională, fiind acceptat la majoritatea hotelurilor și în multe magazine ca metodă de plată. Toate celelalte monede importante (euro, lira sterlină etc.) pot fi schimbate la bănci, case de schimb sau chiar în hoteluri.

 

Toate cardurile internaționale sunt acceptate în hoteluri, restaurante și în magazine, deși unii retaileri din "souks" - piețele tradiționale arabe - oferă prețuri mai bune la tranzacțiile plătite cu bani cash. Nu există restricțtii legale legate de cantitatea de bani cash pe care o puteți aduce cu dumneavoastră în Dubai ca turist, însă pentru sume foarte mari s-ar putea ca autoritățile vamale să vă ceară unele explicații.

 

Bacșișurile

Practica de a lăsa bacșiș în Dubai este cumva comparabilă cu aceea din marea majoritate a altor locuri din restul lumii. Unele dintre serviciile de la hoteluri, restaurante sau cafenele, de obicei includ o taxă de service egală cu 20% din totalul notei de plată. Pe de altă parte oferirea unui bacșiș portarului, recepționerului sau altor membrii ai stafului unui hotel rămâne la latitudinea dumneavoastră. Pentru cei care vă ajută cu bagajele un bacșiș de 5 sau 10 AED este ceva obișnuit, în funcție de volumul de bagaje pe care îl aveți. Și taximetriștii acceptă bacșișuri, însa și aici valoarea acestei atenții depinde de fiecare călător. Pentru orice fel de alte servicii, în afara hotelurilor sau resorturilor, bacșișul nu este o practică obișnuită astfel încât nu trebuie să vă simțiți obligați să oferiți bacșiș la tot pasul.

 

Ora oficială

 

Ora oficială în Emiratele Arabe Unite este GMT+4 pe tot parcursul anului. Întreaga țară, deci și Dubai, nu modifică ora primăvara și nici toamna așa cum se obișnuiește în multe dintre țările occidentale.

 

Programul de lucru

O săptămână de lucru în Dubai începe duminica și se termină joi. Vineri și sâmbătă sunt zile de weekend, vinerea fiind în special o zi importantă în Islam. În timpul săptămânii de lucru, birourile din sectorul public n special lucrează între 7:00 și 14:00. În sectorul privat ziua de lucru începe în general în jurul orei 7:00 și se termină cel mai târziu la 18:00. Magazinele și mall-urile sunt deschise șapte zile pe săptămână, având program de la 10:00 la 22:00 sau chiar până la miezul nopții în unele ocazii.

 

Apa potabilă

 

Apa de la robinet provine din uzine de desalinizare și este bună de băut, însă mulți oameni preferă să bea apă îmbuteliată - în principal din obișnuință sau din nesiguranță. O mare varietate de mărci de apă îmbuteliată (atât carbogazoasă cât și plată) se poate găsi în supermarketuri, magazine de proximitate, chioșcuri de ziare și benzinării.

 

Consumul de alcool

Băuturile alcoolice se servesc numai în hoteluri, în cluburi și la unele evenimente speciale. Restaurantele situate în afară hotelurilor nu au voie să servească băuturi alcoolice. Rezidenții din Dubai care sunt de altă orientare religioasă decât musulmană, pot obține un permis special care le facilitează achiziționarea de băuturi alcoolice, din magazine speciale din oraș. Turiștii au posibilitatea de a cumpăra alcool la sosirea în Dubai din magazinele Duty-Free din aeroport. Există o limită stabilită la cinci sticle de alcool pentru fiecare persoană care soseste în Dubai.

 

Electricitate

 

Voltajul din Emirate este cel obișnuit de 220-240 volți care însă este utilizat prin prize cu trei pini - la fel ca cele din Marea Britanie. Pentru echipamentele cu stechere din România veți avea nevoie de un adaptor, care de cele mai multe ori poate fi găsit și la hotel, în supermarket-uri sau la benzinării. Multe dintre hoteluri dispun și de o priză cu doi pini (însă sunt de 115 volți și sunt destinate aparatelor de ras).

 

Servicii de sănătate

Vă recomăndăm să vă achiziționați asigurare de sănătate atunci când plecați în Dubai. Aici există spitale excelente, cu aparatură ultra-modernă și serviciile de sănătate sunt de cea mai înaltă calitate. Serviciile de stomatologie și medicină generală sunt și ele la cele mai înalte standarde însa pot fi foarte scumpe, chiar dacă le-am compara cu cele din Europa de Vest. O simplă consultație la un medic generalist poate costa în jur de 60.00 € și apoi orice test sau tratament va fi plătit separat. Există un număr mare de farmacii deschise non-stop și marea majoritate a farmaciilor ce se găsesc în centre comerciale au o gamă completă de medicamente.

Religia

Islamul este religia oficială a țării însă toleranța inter-religioasă este una dintre pietrele de temelie ale Emiratelor Arabe Unite. Alte religii sunt foarte bine reprezentate având multe biserici sau temple pe toată suprafața Dubaiului.

Vinerea este o zi de rugăciune pentru musulmanii practicanți. Bărbați și femei vin împreună la moschei pentru a asista la slujbe și pentru a participa la rugăciuni. Slujba are loc în miezul zilei și toate activitățile în general încetează în această perioadă și sunt reluate imediat după sau mai spre seară. Magazinele mici sau diferite afaceri de familie deschid mult mai târziu vinerea decât in alte zile. Mall-urile și atracțiile turistice au toate program normal.

Dacă aveți norocul să vizitați orașul Dubai chiar în perioada Ramadamului veți remarca existența unei atmosfere cu totul specială care nu poate fi regăsită în restul anului. Sfârșitul Ramadamului este marcat de trei zile de festivități numite, Eid Al Fitr. Dacă doriți să vizitați Dubaiul în perioada Ramadamului trebuie să știți că acesta nu este mereu în aceeași perioadă. El are loc conform unui calendar luna - fazele lunii nu sunt direct legate de rotația soarelui - și se desfășoară cu 11 zile mai devreme în fiecare an, conform fazelor lunii. Așadar cel mai bine ar fi să verificați exact perioada în care are loc Ramadamul în anul în care vreți să vizitați orașul Dubai.

 

Comunicațiile - internet și telefonie

Internetul este disponibil în mai toate hotelurile și in mall-uri. Multe centre comerciale și restaurante oferă conexiuni bune și gratuite la internet. Etisalat și Du sunt cele mai importante companii de comunicații din Dubai. Ambele oferă soluții de comunicare pentru turiști. Prefixul de țară al Emiratelor este +971. Dacă doriți să cumpărați un SIM pentru a îl folosi pe perioada șederii în Dubai trebuie să știți că trebuie să vă aduceți pașaportul la magazin atunci când îl achiziționați.

 

 

Oferta Speciala !